فیلم دسته دختران
درباره فیلم دسته دختران
فیلم سینمایی «دسته دختران» محصول بنیاد سینمایی فارابی و تهیهکنندگی محمدرضا منصوری، دومین فیلم سینمایی بلند منیر قیدی است که در بخش سودای سیمرغ جشنواره چهلم فیلم فجر حضور دارد.
این فیلم روایتگر مقاومت و ایثار زنان در روزهای پرتلاطم و آشفته ابتدایی جنگ تحمیلی است و با بازسازی تصاویر زنده و مستند از نبرد خانهبهخانه و مقاومت ۳۴ روزه خرمشهر، اولین تصویر سینمایی با نگاه زنانه از آن مقاومت ملی را خلق کرده است.
«ویلاییهای» اولین فیلم سینمایی منیر قیدی در مقام کارگردان در سی و پنجمین دوره فیلم فجر در سال ۱۳۹۵ بسیار موردتوجه قرار گرفت. داستان متفاوت آن در کنار بازیهای خوب و روان و توانایی کارگردان در روایت یک قصه کاملاً زنانه و تأثیرگذار در دل جنگ باعث شده بود «ویلاییها» یکی از فیلمهای موفق آن سال باشد. فیلم جدید منیر قیدی هم داستانی درباره مقاومت زنان در سالهای ابتدایی جنگ دارد. با حضور یک نویسنده توانا مانند ابراهیم امینی در تیم نویسندگان به سرپرستی منیر قیدی میتوان «دسته دختران» را از فیلمهای موفق و متفاوت جشنواره چهلم دانست.
کارگردان: منیر قیدی / تهیهکننده: محمدرضا منصوری، محصول بنیاد سینمایی فارابی و حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی / فیلمنامهنویس: منیر قیدی، ابراهیم امینی، میلاد اکبرنژاد / مدیر فیلمبرداری: سامان لطفیان / چهرهپرداز: عباس عباسی / طراح صحنه: محمدرضا شجاعی / طراح لباس: محمدرضا شجاعی / تدوین: حمیدرضا نجفیراد / صدابردار: مهدی ابراهیمزاده / صداگذار: فرامرز ابوالصدق / موسیقی: ستار اورکی / جلوههای میدانی: محسن روزبهانی / جلوههای بصری: حسن نجفی، امیر ولیخانی، غزل کریمی / بازیگران: نیکی کریمی، پانتهآ پناهیها، فرشته حسینی، هدی زینالعابدین، صدف عسگری، حسین سلیمانی، یاسین مسعودی، محمد صدیقیمهر، مهدی حسینینیا
دو سال بعد از انقلاب ایران در شرایطی که کشور هنوز در تلاطم است، ارتش عراق به رهبری صدام حسین با تجهیزات کامل نظامی به جنوب حمله کرده و در حال پیشروی است. این میان چند زن از خاستگاههای اجتماعی مختلف و با انگیزههایی متفاوت، تصمیم میگیرند شهر را رها نکنند، بمانند و بجنگند. چیزی که در آن فضا و فرهنگ مردانه و در دل واقعیت خشن و بی رحم جنگ به شدت غیرقابل باور و پذیرش است. «دسته دختران» قصهای از گروهی جامانده در روایتهای پیروزمردانِ پیکارهای تاریخی: زنان جنگ